Єврокомісія уклала першу угоду про купівлю 300 млн доз потенційної вакцини від Covid-19

1656 0
Потенційна вакцина AstraZeneca вже перебуває у великомасштабних клінічних випробуваннях.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Сьогодні Європейська комісія досягла першої угоди з фармацевтичною компанією AstraZeneca про купівлю потенційної вакцини від коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, передає «Європейська правда».

Угода стала позитивним продовженням попередніх переговорів з Sanofi-GSK, про які повідомляли 31 липня, і з Johnson & Johnson 13 серпня. Після того, як вакцина доведе свою безпеку та ефективність проти Covid-19, згідно з укладеною угодою, Єврокомісія закупить 300 млн доз вакцини AstraZeneca з можливістю придбання ще 100 млн доз від імені держав-членів ЄС.

Комісія продовжує обговорювати аналогічні угоди з іншими виробниками вакцин.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

«Після декількох тижнів переговорів у нас є перша попередня угода ЄС про покупку вакцини-кандидата. Ми будемо продовжувати невпинно працювати над тим, щоб залучити більше кандидатів у широкий портфель вакцин ЄС. Безпечна та ефективна вакцина залишається найнадійнішою стратегією виходу для захисту наших громадян та решти світу від коронавірусу», – каже комісар з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідіс.

Потенційна вакцина AstraZeneca вже перебуває у великомасштабних клінічних випробуваннях фази II/III після багатообіцяючих результатів у фазі I/II щодо безпеки та імуногенності.

Нагадаємо, що у світі вже принаймні чотири розробники вакцини проти коронавірусу заявляють про позитивні результати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!