Європарламент визнав українські водійські посвідчення

1601 0
Українці, які отримали в ЄС статус тимчасово захисту, не повинні складати новий іспит з водіння.
фото: silske.org

фото: silske.org

Українські біженці в Євросоюзі зможуть користуватися своїми водійськими посвідченнями. Відповідне рішення схвалив Європарламент.

Українці, які отримали в ЄС статус тимчасово захисту, не повинні складати новий іспит з водіння. Вони можуть і далі користуватися українськими водійськими правами. За таке рішення проголосував 561 європарламентар, проти були лише 6 депутатів.

Читайте також: Українці можуть обміняти посвідчення водія на документ європейського зразка

Громадяни України, які працювали водіями вантажівок або автобусів, зможуть продовжити свою професійну діяльність у Європі. Для цього вони мають підтвердити свої українські сертифікати профпридатності на коротких курсах.

Якщо ж біженці втратять посвідчення водія, то країна ЄС, в якій вони попросили про притулок, може видати нове. Потрібно лише підтвердити, що до цього вони дійсно мали водійські права в Україні.

Тепер рішення Європарламенту має затвердити Рада ЄС.

Нагадаємо, що за даними Центру досліджень Разумкова, близько 79% українців, які залишили Україну, прагнуть повернутися сюди, якщо тут буде безпечно. Крім цього, їх хвилює, чи буде куди повертатися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!