Європейська комісія виділить 19,5 млн євро на будівництво соціального житла у Львові

995 0
Житло передбачене для українців, які постраждали від війни.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

Європейська комісія виділить 19,5 мільйонів євро на будівництво соціального житла у Львові. Воно передбачене для українців, які постраждали від війни.

Джерело: мер Львова Андрій Садовий у Facebook

Міський голова Львова підписав угоду щодо виділення коштів з Катериною Матерновою, яка очолює групу підтримки України в ЄС. Міжнародний архітектурний конкурс на будівництво житла завершать 23 грудня.

Читайте також: На Львівщині є ще 200 закладів, де можна поселити переселенців

«Уперше таку велику суму Єврокомісія виділяє саме на місто. Цей грант є ще одним добрим знаком солідарності з Україною та українським народом. Дякуємо нашим європейським партнерам та усій команді офісу пані Матернової за підтримку та довіру», – йдеться у повідомленні.

Загалом планують збудувати житлові будинки, перший – на 8 поверхів на земельній ділянці площею 0,7254 га з загальною площею квартири 5010 кв. метрів, включно з дитячим майданчиком та соціально реабілітаційним центром, другий  – на 8 поверхів на земельній ділянці площею 0,69 га із загальною площею квартир 5100 кв. м та дитячий мадйнчик. Термін реалізації становить 18 місяців, а функції замовника надають комунальному підприємтсву ЛКП «Львівське міжміське бюро технічнї інвентаризації».

Нагадаємо, що у Сихівському районі Львова облаштовують нове модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на зиму. Будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, що залишилися без даху над головою.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!