Європейський інвестиційний банк профінансує малий і середній український бізнес

1616 0
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках угоди InnovFin виділить 50 мільйонів євро кредитних гарантій для малих і середніх українських підприємств, що інвестують в дослідження та інновації.
фото: thelastamericanvagabond.tumblr.com

фото: thelastamericanvagabond.tumblr.com

Програма InnovFin розрахована на малі і середні фірми (менше 500 співробітників), яким потрібно отримати кредити для інвестицій і оборотного капіталу, щоб забезпечити фінансування досліджень, розробок та інноваційної діяльності. Про це повідомляє «Уніан».

Термін дії програми складе 2 роки. Фінансові установи по всій Європі відбирає Європейський інвестиційний фонд, який виступає від імені ЄІБ. В Україні був відібраний ProCredit Банк.

 Міністр фінансів України Олександр Данилюк після підписання угоди заявив, що програма InnovFin відкриває нові можливості для впровадження інновацій малими і середніми компаніями.

«Програма InnovFin має конкретні тематичні підпрограми інноваційних секторах. ЄІБ профінансує до 50% витрат інвестиційних витрат компаній, що в нинішній економічній ситуації дуже важливо», — сказав Олександр Данилюк.

Читайте також: Як львів'янам отримати кошти на свої проекти. Відео

Міністр також зазначив, що проблеми, з якими стикається малий та середній бізнес в Україні – це не тільки складність доступу до фінансових ресурсів. Серед основних бар'єрів також надмірна зарегульованість їх діяльності з боку держави, а також податкова система.

Це перша угода для України в рамках підтримки інновацій дрібного і середнього бізнесу по програмі InnovFin.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!