Європейський інвестиційний банк готовий допомогти у відбудові Маріуполя

677 0
В результаті російського терору у Маріуполі пошкоджені майже 2600 багатоповерхівок.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Європейський інвестиційний банк готовий взяти участь у відбудові Маріуполя. Про це заявив заступник виконавчого директору Європейського інвестиційного банку Маркус Берндт, передає Маріупольська міська рада.

«Ми допомагали у побудові дитячих садочків, лікарень та іншої інфраструктури, яку було зруйновано. Ми націлені зробити це наново у ще кращому вигляді, ніж було до цього», — заявив представник банку.

Читайте також: Росіяни розпочали ексгумацію тіл загиблих мешканців Маріуполя

Він висловив впевненість, що рішучість політичних еліт дозволить знайти фінансові ресурси. За його словами, це інвестиції у майбутнє Європи та вільного світу.

Додамо, що мер міста Вадим Бойченко під час онлайн-виступу на Конференції наголосив, що в результаті російського терору у Маріуполі так чи інакше пошкоджені майже 2600 багатоповерхівок, повністю зруйнована вся комунальна інфраструктура. Проте, за його словами, вже розробляється великий план відродження міста. Це буде «план Маршалла» для Маріуполя.

Нагадаємо, що Маріуполь опинився у блокаді росіян і фактично знищений. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян, точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!