Європротокол вже діє, але складати його – ризиковано, - експерти

1209 0
Страхові компанії ще не знають, як працювати із європротоколом, який вступив у дію 18 вересня та дозволяє українським водіям, що мають страховий договір, укладений або переукладений після 19 вересня, самостійно оформляти дрібні ДТП, не очікуючи прибуття працівників ДАІ.

"Твоє місто" провело опитування шести страхових компаній, лише дві з них мали інформацію стосовно нововведення. Але навіть такі установи свою готовність до роботи з європротоколами заперечують. А систему незалежного від Державтоінспекції оформлення ДТП називають не налагодженою.

Водіям, задля правильності заповнення Повідомлення про ДТП, «страховики» радять викликати працівників ДАІ. Оскільки, якщо документ складений неправильно, страхові компанії мають право відмовити автовласникам  у відшкодування збитків. 

Правило оформлення європротоколу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!