Євросоюз готує новий пакет санкцій проти Росії

1028 0
Санкції можуть передбачати обмеження щодо портів та судів, великої кількості фізичних осіб.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Країни Європейського Союзу готують новий пакет санкцій проти Росії за її військову агресію проти України. Деякі обмеження можуть ввести уже сьогодні. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на Bloomberg.

Санкції можуть передбачати обмеження щодо портів та судів, великої кількості фізичних осіб, а також технологій, що використовуються у військовій техніці та обладнанні. ЄС, окрім цього, працює над посиленням контролю за дотриманням режиму санкцій, зокрема щодо заходів проти використання криптовалют для обходу фінансових обмежень.

Читайте також: США запровадять санкції проти Путіна

Додамо, що з моменту визнання Росією «незалежності» окупованих нею територій на Донбасі та початку повномасштабної війни проти України Євросоюз ввів три пакети санкцій проти РФ. Перший передбачав індивідуальні санкції, обмеження доступу до фінансового ринку ЄС, заборону на економічні зв'язки з ОРДЛО, а другий санкцій передбачав санкції проти Володимира Путіна, Сергія Лаврова, членів Державної думи, а також економічні санкції проти багатьох російських компаній та установ.

Третій пакет санкцій передбачав повітряного простору ЄС для російських літаків, заборону на трансакції з Російським центробанком, відключення від SWIFT семи російських банків, заборону мовлення Russia Today і Sputnik, індивідуальні та економічні санкції проти Білорусі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!