Через спалах коронавірусу ЄС може виключити Україну зі списку країн зеленої зони. Що це означає

1457 0
Українців можуть позбавити змоги подорожувати до країн ЄС без обмежень.
Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Європейський союз може виключити Україну зі списку країн «зеленої» карантинної зони вже цього тижня. Через це українців можуть позбавити змоги подорожувати до країн ЄС без обмежень. Про це в себе у Твіттері повідомив журналіст «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікард Йозвяк.

«Україну планують вилучити з рекомендованого Європейським Союзом списку Covid-безпечних для подорожей країн пізніше цього тижня. Її додали до списку в середині липня, але різке зростання кількості випадків останнім часом означає, що країна більше не залишатиметься у переліку», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на міністра закордоних справ Дмитра Кулебу, можливе вилучення України зі списку «зелених» країн запроваджує обмеження на несуттєві туристичні поїздки до Євросоюзу і не означає скасування безвізового режиму.

Читайте також: Україна та ЄС підписали угоду про відкрите небо. Що це означає

«У разі ухвалення рішення Євросоюзу про вилучення України з «зеленої зони» в жодному разі не скасовує безвіз, воно тільки впроваджує тимчасові обмеження на несуттєві туристичні поїздки. Це робиться з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби», – каже він.

Міністр також відзначив, що відомство застосовуватиме всі інструменти, які має, щоб залишити відкритими для українців максимальну кількість країн, навіть у разі вилучення України з «зеленого списку».

«Це проста арифметика, ЄС приймає рішення на підставі чітких регуляцій і показників. Усе залежить від розвитку епідемічної ситуації та кількості нових випадків захворювання на Covid-19», – додав міністр.

Нагадаємо, у випадку ухвалення рішення Євросоюз не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендації державам-членам ЄС. Кожна держава окремо надає дозвіл чи встановлює обмеження для того чи іншого типу поїздок громадян України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!