Євросоюз на рік скасував мита на весь експорт із України

941 0
Рішення скасовує, зокрема, всі антидемпінгові мита на товари українського походження.
Фото: Кабмін

Фото: Кабмін

Рада ЄС ухвалила скасування імпортних мит на всі товари з України на один рік. Про це йдеться на сайті Ради ЄС, пише Громадське.

Читайте також: Чи виграє львівський бізнес від скасування мит на товари 

Рішення на рік скасовує:

  • всі мита відповідно до поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, які ще не були лібералізовані, зокрема: товарів промисловості, мита на які мали поступово зникнути до кінця 2022 року, овочі та фрукти, а також товари сільського господарства;
  • антидемпінгові мита на товари українського походження;
  • застосування загальних правил імпорту щодо товарів українського походження.

 

Зазнчимо, що тепер рішення мають опублікувати в Офіційному віснику ЄС — наступного дня після цього тимчасове скасування мит запрацює.

Читайте також: Канада на рік скасувала усі мита на українські товари

Додамо, що Євросоюз є одним із найважливіших торговельних партнерів України. На ЄС припадало понад 40% загальної торгівлі України у 2021 році. Україна зі свого боку була 15-м торговим партнером ЄС, що становило приблизно 1,2% загальної торгівлі ЄС.

Нагадаємо, що 26 квітня стало відомо, що Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на експорт з України відповідно до угоди про вільну торгівлю, що мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року. Таке рішення «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час». Його ухвалили у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів. Tvoemisto.tv дізналося, чи виграє львівський бізнес від скасування мит і як це взагалі допоможе українській економіці. Детальніше читайте тут. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!