Євросоюз планує визнавати паспорти вакцинації лише для затверджених у ЄС вакцин

1491 0
Застосовувати «зелені сертифікати» планують виключно до кінця пандемії коронавірусу.
фото: apostrophe.ua

фото: apostrophe.ua

Євросоюз планує визнавати «паспорти вакцинації», що мають на меті спростити вільне пересування у межах блоку, лише у разі щеплення вакцинами, затвердженими регулятором ЄС. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Euronews. 

Згодом цю інформацію нібито підтвердила єврокомісарка з внутрішніх справ Івла Йоганссон.

Читайте також: В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

«Єврокомісар з правових питань Дідьє Рейндерс дав зрозуміти, що країни-члени можуть за власним рішенням вакцинувати своїх жителів іншими вакцинами, але тоді вони не зможуть претендувати на паспорт вакцинації як потенційну перепустку для вільних поїздок. Це пов'язано з тим, що ЄС не може бути впевнений у якості цих вакцин», – йдеться в повідомленні.

Для Єврокомісії головними викликами щодо майбутніх паспортів вакцинації залишається захист даних та питання дискримінації, адже не всі люди зможуть одразу отримати доступ до вакцини. 

Застосовувати «зелені сертифікати» планують виключно до кінця пандемії коронавірусу. На цей час у ЄС затверджені чотири вакцини – Pfizer/BioNtech, AstraZeneca, Moderna та Johnson&Johnson (Janssen).

Читайте також: МОЗ створило онлайн-мапу з пунктами тестування на коронавірус

Додамо, дві країни-члени ЄС самостійно закупили й інші вакцини – Угорщина використовує також китайську та російську «Спутник V». Нещодавно «Спутник V» закупила Словаччина, що призвело до глибокої політичної кризи.

Нагадаємо, що зараз українці можуть виїхати приблизно до 83-х країн світу на різних умовах, наприклад, з карантином або ПЛР-тестами. Із початком вакцинації у світі заговорили про так звані Covid-паспорти. Tvoemisto.tv з'ясовувало, що це таке і як може вплинути на можливість пересуватись Європою і світом. Читайте за посиланням.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!