Їдять солодке, сидять в інтернеті і читають книги. Як українці борються із стресом

847 0
За психологічною допомогою до фахівців звертаються лише 2% опитаних.
Фото: publish.com.ua

Фото: publish.com.ua

Соціологічна компанія «Gradus» провела опитування серед українців щодо відчуття стресу або знервованості. Відтак, 71% людей відчували останнім часом стрес або сильну знервованість, а 50% осіб переживають тривожність і напругу. Однак лише 2% звертаються за психологічною допомогою.

Джерело: дані опитування соціологічної компанії «Gradus».

Для подолання стресу 39% опитаних сидять в інтернеті, 31% спілкуються з родиною чи друзями, а 29% дивляться телебачення, кіно чи серіали. 20% заглиблюються у роботу, 16% вживають алкоголь, 15% читають книги, 13% вибираються на природу, 14% їдять солодке, а 10% займаються спортом.

Читайте також: Чим займаються українці, коли немає світла. Опитування

Основною причиною стресу та знервованості 72% українців називають війну з росією, ще 44% – фінансові складності, а 30% занепокоєні соціально-політичною ситуацією в країні. 63% опитаних хвилюються за безпеку близьких, а 42% – через втрату джерела доходу чи роботи, 37% бояться загинути під час бойових дій і стільки же – втратити майно через обстріли. 32% важко переживають розлуку з рідними, а 24% бояться отримати поранення.

За психологічною допомогою до фахівців звертаються лише 2% опитаних. Загалом всього 9% українців відвідували психолога, 46% до психолога ніколи не ходили і не планують. 

Нагадаємо, 86% опитаних українців попри російські руйнівні удари по інфраструктурі вважають за потрібне продовжувати збройну боротьбу щодо окупантів, навіть якщо обстріли продовжаться.  Як не піддаватися паніці і не втрачати контроль над ситуацією, зокрема під час повітряних тривог, читайте у рекомендаціях психологині за посиланням

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!