МОЗ визначається щодо кадрових змін на Львівщині та паводки на Західній Україні. Головне за ніч і минулу добу

2675 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Leopolis

Фото: Leopolis

Кадрові зміни на Львівщині? Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що найближчими днями визначиться щодо необхідних кадрових змін у системі охорони здоров’я Львівської області, «щоб там було більш фахове керівництво».

Міністр пов’язує великий приріст хворих на Covid-19 в області із повільним тестуванням та недотриманням громадянами вимог карантину. Розповів, що спеціально зранку вийшов із готелю й подивився, як люди пересуваються міським транспортом. «І з 15-ти людей (в автобусі.  ред.) у трьох взагалі не було масок, а в двох людей вони були спущені, те ж саме, що вони практично не користувалися масками», – розповів Степанов.

Читайте також: Кому і де у Львові можна зробити ІФА-тест. Пояснення лікарки і ціни в лабораторіях

Тому, за його словами, на місця передано повноваження щодо посилення контролю через регіональні комісії ТЕБ та НС.

Також його повністю не задовольняє робота щодо тестувань Лабораторного центру, де було допущено значне збільшення черги на тестування. «Після втручання вже Києва ми всі ці тести розвезли по інших лабораторіях, хоча цим мала займатися місцева влада…», ­– каже він.

Також, за словами міністра, дуже повільно проходить епідеміологічне дослідження. Особливо по медичних працівниках. Із 268 розпочатих епідемічних розслідувань, завершено тільки три.

Є запитання і щодо розгортання лікарень другої хвилі та забезпеченості їх лікарськими засобами.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 240 осіб (200 – напередодні). Разом 4 220. Вилікувалося – 696 особи (плюс 22 за добу), померло – 117 (3 – за добу).

За минулу добу лабораторії провели рекордну кількість ПЛР-тестів – 1 146. Лише 155 із 240 нових хворих виявлені з нових проб (74 з нових інфікованих є львів’янами).

Читайте також: ЄС І ВООЗ передали україні мільйон захисних масок та халатів

В Україні Covid-19 виявлено у 833 осіб (681 за попередню добу). Загальна кількість 38 074 пацієнтів. Одужало – 16 956 (плюс 314), померло – 1 035 особи (плюс 23).

Перелік антилідерів не змінився: На першій позиції Київ – 4 429 осіб (плюс 61 за добу), далі йдуть Чернівецька – 4 419 (плюс 62), Львівська – 4 220 (детальніші показники вище) та Рівненська – 3 038 (плюс 75) області.

Україна в «червоні зоні». Україна потрапила до країн «червоної зони». Зокрема, показник захворювання на Covid-19 в нашій країні становить вище 40 випадків на добу на 100 тисяч населення і він напряму впливає на те, чи зможуть українці подорожувати за кордон.

Центр громадського здоров’я повідомив, що станом на 23 червня кількість активних хворих на Covid-19 порівняно із 20 квітня зросла на 386%.

В Україні почали епідеміологічні розслідування смерті лікарів, які працювали з хворими на Covid-19. Після встановлення причини можна буде здійснювати страхові виплати їхнім родинам.

Паводки на Західній Україні. На Івано-Франківщині 2 людини загинули і одна вважається безвісти зниклою через непогоду в області. Підтоплені кілька сотень господарств, а 24 червня погода знову погіршиться. Зокрема, у Микуличині відбувся зсув ґрунту.Крім того, повністю перекрита дорога «Криворівня – Чернівці».

Читайте також: Повені та розмиті дороги. У Карпатах вирує негода

Читайте також: Уряд розробить план ліквідації наслідків негоди на Заході України

У 4 населених пунктах Стрийського району Львівської області підтоплено понад 100 житлових будинків, 3 господарські будівлі, 19 підвальних приміщень та 18 дворогосподарств. 

У поліції також радять утриматись від поїздок у Сколівський район. Між населеними пунктами Великі Дідушичі – Зарічне, Баня Лисовецька – Лани Соколівські, ділянками доріг між селами Лани Соколівські – Малі Дідушичі та Подорожне – Зарічне, а також дорогою до села Зарічне через повінь тимчасово обмежили рух транспорту.

У Вижницькому районі Чернівецької області стався порив дамби № 5 внаслідок чого підтоплено 28 домогосподарств.

Справа Стерненка – Зеленський – Єврокомісія. Печерський райсуд Києва скасував підозру Івану Кузнецову, який був одним із нападників на екслідера одеського осередку «Правого сектору» Стерненка і загинув під час нападу. «Вчора суддя Печерського районного суду Підпалий на прохання адвоката Портнова і за сприяння Авакова скасував підозру Івану Кузнецову, який за $1000 напав на мене біля мого дому», – написав сам Стерненко.

Родина першого заступника голови Нацполіції та керівника слідчо-оперативної групи по розслідуванню вбивства журналіста Павла Шеремета Євгена Коваля володіє землею та нерухомістю на понад 1 мільйон доларів, але її члени не мають офіційних підтверджень заробітків співставних з цією сумою.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

Міський голова Черкас Бондаренко каже, що президент Зеленський не з’явився на судове засідання щодо захисту честі та гідності. Наступне засідання перенесли на 18 серпня.

Єврокомісія заявила, що коронавірусна криза не повинна стати виправданням за відступ від вже досягнутих результатів або їх розвороту в інтересах олігархів. Віцепрезидент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова наголосила, що в умовах пандемії ЄС вирішив зробити виняток щодо надання макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро, але в умови її надання будуть включені норми, які стосуються верховенства права та антикорупційних реформ.

Падіння економіки. В НБУ заявили, що фактичне падіння економіки може становити понад 5%. Зокрема, у I кварталі 2020 року вперше з 2016 року великі та середні підприємства сформували чистий збиток у сумі 4,9 млрд грн. Частка збиткових підприємств зросла до 41% порівняно з 27% у І кварталі 2019 року.

Найбільший негативний вплив спостерігався у сфері транспорту та більшості секторів послуг.

Читайте також: У Кабміні поки не вирішили, чи підуть діти до школи із 1 вересня

А прем’єр Шмигаль все ще вірить у зростання економіки у другому півріччі. «Ми робимо все для того, щоб таке зростання почалося. Тому ми і говоримо про адаптивний карантин, а не про локдаун, тобто повне зупинення всієї країни, всієї економіки», – сказав він.

Кабмін запланував проведення виплат учасникам пробного ЗНО у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення «Приватбанку».

«Цікавіших» перших пів року годі було придумати. Коронавірус, холодна і пізна весна, падіння еконміки, божевілля у владі, а тепер ще й паводки. Що далі? Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!