Йом хa-Шоа. У Львові відзначатимуть Міжнародний день пам’яті жертв нацизму

663 0
У пам'ять 6 мільйонів мучеників та героїв Голокосту запалять шість свічок і ще вшанують пам'ять українців, які постраждали у війні з росією.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 28 квітня, о 18.30, у будівлі колишньої синагоги «Golden Rose» у Львові відбудеться вечір пам’яті жертв нацизму. У програмі заходу – виступи учасників з різних країн, слово від пастора, католицького священника, месіанських рабинів і молитва за мир.

Окрім цього, у пам'ять про 6 мільйонів мучеників та героїв Голокосту запалять шість свічок і ще вшанують пам'ять українців, які постраждали у війні з росією. Участь у церемонії візьмуть й представники Німеччини, Франції, Польщі, Швейцарії.

Читайте також: У Львові відкрили вуличну виставку про Голокост. Фото

«6 мільйонів (!) невинних життів забрав Голокост – цілеспрямоване знищення єврейського народу під час Другої світової війни, тому ця скорботна дата називається День Катастрофи (на івриті «Йом ха-Шоа») і відповідно до єврейського календаря починається з вечора 27 квітня й закінчується ввечері наступного дня», – пояснюють організатори події.

Додамо, що церемонія пам’яті відбувається разом із всесвітнім рухом «Марш Життя», який проводять у 18 країнах світу та 370 містах під гаслом «За мир і проти антисемітизму та ненависті до євреїв». 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!