Юні дослідники та книголюби. Фоторепортаж з Дитячого Форуму

2773 0
Другий день на Дитячому Форумі був насичений майстер-класами та інтерактивними уроками, презентаціями та іграми. Новинкою стала виставка робототехніки та перегони міні-роботів.
Орися Стахів

Орися Стахів

У львівському Палаці Мистецтв з 1 по 4 червня триває дитяче свято і ярмарок літератури – Дитячий Форум. Тут діє велика кількість різних розважальних та навчальних зон, орієнтованих на дітей різного віку і навіть дорослих.

Весь Форум відбувається у форматі великої гри «Космовізія: супергерої та книжкова туманність». За легендою, одну з Галактик заполонило космічне сміття, врятувати Всесвіт можуть діти, які здобудуть 9 суперсил, а для цього їм потрібно відвідати 9 планет (тематичних просторів).

І діті, і дорослі мали змогу взяти участь у безкоштовному майстер-класі з паяння. Кожен учасник міг лишити собі на згадку власноруч спаяну плату. 

На посторах Форуму можна було здобути різноманітні навички завдяки майстер-класам та квестам: видавничим, бібліотечним, музейним.  

Родзинкою другого дня став фестиваль робототехніки. Діти могли отримати навички створення плат для роботів, подивитися як працює 3D принтер, та стежити за перегонами міні-роботів. 

Приборкати енергійних учасників допомагали спортивні майданчики. Тут діти могли займатися зарядкою з олімпійцями, лазити по скеледрому, вчитися фехтуванню та стрільбі з лука. 

Свою книгу для дітей від 10 до 110 років презентував Володимир Арєнєв. «Місто тисячі дверей» – це пригодницька фентезі-повість. 

«Нова книга – це історія про хлопчика, який потрапив у чарівне місто, де живуть ті, хто не знайшов себе у звичайному світі. Тут мешкають різні люди зі своїми звичками і вподобаннями, і усі знаходить тут своє місце, усім тут добре… Але як завжди буває, з»являється зла сила – художник, який зафарбовує усі двері однією фарбою і вони стають невидиимі», – каже автор. 

У книзі міститься 124 ілюстрації художника Олександра Продана. 

Учасники Форуму мали змогу поспілкуватися з ілюстратором Андрієм Бачинським. Найбільш терплячі навіть отримали автографи. 
 
 
 
Своїми враженнями від Форуму поділився журналіст та ведучий Остап Дроздов: «Такі «планети» для дітей, щоб втягувати дитину безповоротно – це дуже креативно. Бачу, що тут є і літературне середовище, і привели батьки своїх дітей приватно, справді заслуговує на респект. Якщо у дитини є час, то його потрібно чимось наповнювати. Сучасні діти живуть у час такої насиченої інформації, що їм інколи буває важко розібратись хто ти і чого ти хочеш, і ящо такі речі відбуваються – то це незамінимо!»
 
 
За матеріалами bookforum.ua
Фото Орисі Стахів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!