Політична реклама

Юним львів'янам культура асоціюється з розвагами

1491 0
У рамках створення «Стратегії розвитку культури до 2025 року» почалася серія зустрічей із представниками різних професійних середовищ Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Наступна зустріч відбудеться з учнями ЗОСШ № 8 у вівторок, 27 листопада.

Ця серія зустрічей є наступним етапом після громадських обговорень, які тривали з січня до травня 2012 року. Учні 9-11 класів ЗОСШ № 42 стали першими, з ким поговорили про стан культури міста, її позитивні і негативні сторони сьогодні та сподівання щодо розвитку цієї сфери в майбутньому.

Зустріч провели заступник начальника управління культури ЛМР Ірина Магдиш та представники Інституту міста. «Молодь такого віку відчуває брак лише у кількості концертів світових зірок, спортивних комплексів та певної відсутності молодіжного публічного простору.

За словами учнів Львів у 2025 році – це місто чисте, не заполітизоване, місто нових можливостей та якісної модерної освіти», - зазначила Надія Литвин, аналітик програми стратегії Інституту міста. «Зустріч із учнями-старшокласниками в одній зі шкіл на Майорівці показала, наскільки запущеною і тривожною є ситуація із культурою у Львові. За дві години розмови із дітьми про те, чого їм бракує, а чим вони задоволені у культурі міста, жодного разу не прозвучало слово "музей" чи "бібліотека".

Культура для дітей асоціюється виключно із розвагою, а це означає дуже просту річ: і музеї, і бібліотеки мусять змінюватися і думати, як привабити дітей, можливо, навіть під маскою розваги, якісної і змістовної. Результат того буде вартий», – додала заступник начальника управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Крім школярів, участь в обговореннях візьмуть: - представники культурного бізнесу та туризму; - студенти; - громадські організації та незалежні культурні інституції; - представниками медіа; - представниками фахової освіти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!