Юридичну особу можна буде зареєструвати онлайн. Інструкція

1886 1
Система онлайн-реєстрації запрацює з квітня.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

З квітня юридичну особу в Україні можна буде зареєструвати онлайн, а також вибрати систему оподаткування. Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на відповідну постанову Кабміну від 27 березня.

Наразі йдеться лиш про ТОВ, проте невдовзі обіцяють додати й інші форми підприємств.

Додамо, що до 2018 року онлайн можна було зареєструвати юридичну особу, але за умови, що ТОВ оформлювалося за модельним статутом, затвердженим Кабміном. Після того, як у червні 2018 року почав діяти Закон про товариства з обмеженою відповідальністю, система перестала працювати.

Читайте також: Без черг та в зручний час. 7 електронних сервісів, які полегшать львів'янам життя

Постанова від 27 березня запроваджує нову редакцію модельного статуту. Якщо раніше підприємцям пропонувався єдиний шаблон, то зараз він автоматично формується під потреби бізнесмена. Для того, аби зареєструвати ТОВ онлайн, підприємцю потрібно:

  • зайти на портал «Онлайн-будинок юстиції», вибрати пункт про реєстрацію бізнесу, а потім — про реєстрацію юридичної особи;
  • відповісти на запитання системи;
  • на основі відповідей підприємця система згенерує заяву на реєстрацію, статут та протокол рішення засновників;
  • підприємець-засновник підписує сформований пакет документів за допомогою ЄЦП.


Зазначається також, що до червня мають розробити новий модельний статут.

Нагадаємо, що земельну ділянку в Україні також можна зареєструвати онлайн.


Читайте також:
18 Січня, 2020 13:24
nelson Привіт глядачі, я нелсон, моя мати познайомила мене з великим храмом Великої Баби Огбого, коли виявила, що я не можу завагітніти дружині, це принесло стільки клопотів у мій шлюб і призвело до розлучення. За її словами, він дуже духовний і може змусити мою дружину повернутися до мене в радості, і ми можемо мати дітей разом. Спочатку я не сумнівався, поки я не зв’язався з ним, а потім кинув на мене могутні заклинання і змусив дружину повернутися. І тепер ми також щасливі з прекрасними дітьми, з того дня, коли Великий Баба Огбого працював на мене і вирішував мої проблеми, я склав тверду обітницю, що поки я живу, я завжди буду свідчити про доброту його великих творів, а тим, хто там стикається із стосунками та труднощами у шлюбі, слід швидко зв’язатися з ним та стати щасливим свідком, як я. Я кидаю його контакт тут, електронною поштою: [email protected], або його номер WhatsApp. +447440557868 ...
Він змусив мою колишню дружину повернутися до мене в радості
Він вилікував мене від безсилої людини до справжньої людини.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!