Політична реклама

З 15 квітня українці платитимуть податки за нерухомість

1489 0
З 15 квітня 2013 громадяни України почнуть отримувати повідомлення по сплаті податку на нерухомість. Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Міністерства податків і зборів України В´ячеслав Бусарєв, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами чиновника, 15 квітня Реєстраційна служба передасть Міністерству доходів і зборів інформацію про власників об´єктів нерухомості, - про це повідомляє "Львівський портал".

«Підготовча робота сьогодні вся проведена, йдуть уточнення щодо громадян, які володіють нерухомістю, і з 15 квітня по перше липня всі дані, які ми отримаємо від Реєстраційної служби Міністерства юстиції, ми будемо направляти платникам податків», - сказав він.

За словами Бусарева, сплатити податок потрібно буде протягом 60 днів з дня отримання повідомлення.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні запроваджено податок на нерухоме майно. Зокрема, для Києва за 1 кв. метр житлової площі для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, податок складе 1% розміру мінімальної заробітної плати (на рік), встановленої законом на перше січня звітного року.

Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів податок встановлений у 2,7% розміру мінімальної заробітної плати.

Квартири площею до 120 кв. м, житлові будинки площею до 250 кв. м, садовий або дачний будинок, об´єкт житлової нерухомості, що належить багатодітним сім´ям та прийомним сім´ям, у яких виховується троє та більше дітей не оподатковуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!