З 15 жовтня у Львові їздитиме 18 нових автобусів

3511 0
З 15 жовтня на міських маршрутах, які обслуговує АТП №1, працюватиме 18 нових автобусів марки «Еталон». Приблизна їх ціна – 7 млн грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Зараз триває оформлення документів та визначається, на яких маршрутах вони працюватимуть, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Планується, що вже з 15 жовтня ці автобуси виїдуть на міські маршрути.

«Це автобуси не львівського виробництва. У нас сьогодні проблеми з виробництвом автобусів. Це автобуси малого класу. Вони не дорогі. Ми домовлялись ще по старих цінах. 400 тис грн коштує такий один автобус», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Загалом у місті існує 52 автобусні маршрути. Від сьогодні, з 6 жовтня працює новий автобусний маршрут №54, про створення якого нещодавно прийняв рішення виконком.

Цьогоріч в серпні ще один львівський перевізник – ТзОВ «Міра і К» - презентував 7 нових автобусів марки «Еталон», які обійшлись йому у понад 2,5 млн грн. До цього востаннє оновлення транспорту було ще в 2008 році.

Нагадаємо, відповідно до результатів конкурсу, 52 міські автобусні маршрути обслуговують такі перевізники: ЛК АТП-1, ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр-Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ПАТ «ЛАТП 14630». Договором передбачено, що на маршрутах, які обслуговує ЛК АТП №1, має курсувати 186 автобусів, «ЛАТП 14630» – 121, ТзОВ «Успіх БМ» – 86, ТзОВ «Міра і К» – 125 та ТзОВ «Фіакр-Львів» – також 125 автобусів.

Як зазначають в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, щодня у Львові працює 650 автобусів та близько 50 – в резерві.

Згідно з договорами, що укладались із перевізниками на обслуговування міських автобусних маршрутів, вони щороку мали на 20% замінювати рухомий склад, який працює на маршруті. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!