Політична реклама

З 1 березня імпортні ліки повинні бути ліцензовані

1325 0
Від сьогодні всі лікарські засоби можна ввозити на територію України тільки за наявності відповідної ліцензії на імпорт.

З 1 березня 2013 року набув  чинності Закон про ліцензування імпортних ліків № 5038-VI, - інформують Коментарі. Згідно з цим документом, всі суб’єкти, які здійснюють господарську діяльність незалежно від форм власності, а також фізичні особи, які здійснюють господарську діяльність у цій галузі та суб’єкти господарювання, що ввозять лікарські засоби на територію України повинні мати відповідний дозвіл.

У МОЗ України повідомляють, що з 1 березня по 1 грудня 2013 року  діятиме заявний принцип для отримання документів на право ввезення імпортних препаратів до України, що дасть змогу безперешкодно ввозити ліки без підвищення цін на них.

Раніше у Міністерстві пропонували відтермінувати запровадження норми про ліцензування іноземних препаратів, щоб не виникло проблем з їхнім постачанням, адже, на думку українських лікарів, закон може поставити у скрутне становище важкохворих громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!