Політична реклама

З 1 квітня майже всі парковки у Львові повинні стати безкоштовними

1201 0
31 березня закінчується період, який Кабмін довиділив усім власникам паркувань на встановлення паркоматів. Відтак з 1 квітня майже усі паркування у Львові повинні стати безкоштовними.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ наприкінці минулого тижня дало офіційне роз'яснення, в якому зазначено, що подальше відстрочення введення в дію вимоги про необхідність встановлення паркоматів недоцільне".

Якщо ж впровадження технічних засобів, призначених для оплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування, є економічно невигідним, паркування на майданчиках може здійснюватися безоплатно, - повідомляють ICTV.

При цьому в урядовій постанові про паркування зазначено, що паркувальні талони з обігу ніхто виводити не збирається. Тепер вони повинні купуватися в безготівковій формі.

Нагадаємо, 1 січня 2012 року набрав чинності пункт 14 Постанови Кабміну № 1342 від 3 грудня 2009 року, у якому йдеться, що платні парковки в містах України обов´язково повинні бути обладнані паркоматами.

Як пояснював медіа-порталу "Твоє місто" юрист О. Атаманів, з тих пір «брати гроші за парковку на майданчику без паркомату так само незаконно, як брати квартплату з незакінченого будинку» (у Львові є 88 місць для паркування автомобілів, із них, за словами заступника начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрія Білоуса, обладнанні паркоматами 2 парковки на проспекті Шевченка).

Попри це посадовці Львівської міської ради наполягали на тому, щоб попри постанову львівські водії повинні платити за паркування у місцях, які не обладнані паркоматами. Потім уряд відтермінував обов'язкове встановлення на парковках паркоматів або автоматичних в'їзних-виїзних терміналів до 31 березня включно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!