Політична реклама

З 1 січня довести вину водія маршрутки у Львові буде так само непросто

1853 0
За травмування пасажирів, недотримання графіку руху, паління чи розмови по телефону за кермом відповідальність водіїв громадського транспорту перед пасажирами після впровадження нової транспортної мережі буде така ж, як і до того. Про це медіа-порталу «Твоє місто» розповів заступник начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрій Білоус. За словами посадовця, зараз львів`янам довести правдивість своїх звинувачень у бік водіїв вдається вкрай рідко.

Щодня, як розповів А. Білоус, в управлінні транспорту та зв`язку Львівської міської ради  отримують не менше десяти скарг на водіїв. За першу, за законом, такий працівник отримує догану, за другу - його звільняють.

Але карають водіїв, за словами посадовця, не часто: люди не мають достатньо доказів для підтвердження вини водія:

«Якщо до нас подзвонили і скаржаться, то, як правило, такі речі неможливо довести. Тому що водій пише пояснювальну записку, каже що такого факту не було і все».

Беззаперечним доказом вини водія посадовець називає  фото або відео, з яких видно порушення. Такі матеріали потрібно надсилати на електронну адресу управління транспорту та зв`язку ЛМР - [email protected].

Якщо ж пасажир отримав травми і не має можливості зняти фото або відео, то повинен записати номер автобуса (чи то іншого громадського транспортного засобу), час, коли трапилось порушення, зафіксувати фізичні пошкодження у медичній установі та скласти акт – із підписами та паспортними даними трьох свідків.

Нагадаємо, медіа-портал «Твоє місто» на своїй сторінці у facebook провів опитування «Як покращити нову транспортну мережу Львова?».

За результатами голосування, у трійці побажань мешканців Львова - посилення відповідальності перевізників за не якісні послуги. 

Серед інших - розміщення у Львові на усіх зупинках вказівників із графіком руху автобусів та оновлення транспортного парку.

Чи врахували останній критерій при розробці нової транспортної мережі Львова - читайте на сайті tvoemisto.tv завтра.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!