З 1 січня у школах планують запровадити нове харчування – без сосисок і чипсів

3490 0
Уже готові меню сніданків та обідів.
Photo by sheri silver on Unsplash

Photo by sheri silver on Unsplash

З 1 січня у школах в Україні планують запровадити нове меню. Над ними працює робоча група, до якої входять представники МОЗ, громадських організацій, дитячі лікарі ендокринологи і дієтологи. Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

Читайте також: Замість чипсів і сосисок. Як і чим нагодувати школяра

«Група працює над створенням зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. Сезонні меню готуються на шість тижнів. Уже готові меню сніданків та обідів. Надалі будуть розроблені меню для вечерь, других сніданків і підвечірків», – розповіла Олена Зеленська.

Кулінарний експерт, автор та керівник проєкту Cult Food Євген Клопотенко на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив, що розроблені тижневі меню для шкіл мають полегшити роботу кухарів та вирішити проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів.

Читайте також: Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОН

«Зараз робота за технологами – вони мають розрахувати калорійність та собівартість. Тепер школярів не можна годувати напівфабрикатами (прощавайте, сосиски) та шкідливими снеками (в буфетах не будуть продаватися чипси). Плюс, на законодавчому рівні зменшено до адекватної норми кількість солі і цукру в їжі дітей та вирішили питання щодо спецій, завдяки чому їжа в шкільних їдальнях тепер матиме смак», – розповів Євген Клопотенко.

За його словами, всі нормативи почнуть діяти з першого січня 2021 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!