З 1 січня в Україні можуть зрости тарифи на воду

1855 0
З 1 січня в багатьох містах України можуть зрости тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) планує відкоригувати вартість цих послуг для 38 підприємств, які їх надають. Проект постанови оприлюднено на сайті НКРЕКП.
фото: fotofact.in.ua

фото: fotofact.in.ua

Для низки підприємств водоканалізаційного господарства Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг має намір переглянути тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), – пише «Україна комунальна».

Загалом регулятор у документі визначив 38 таких суб’єктів господарювання, яким планують відкоригувати тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Після держреєстрації у Міністерстві юстицій, прогнозується, що ця постанова набуде чинності з 1 січня 2016 року, але не раніше дня її офіційного опублікування.

До прикладу, для ЛМКП «Львівводоканал» пропонується встановити тарифи: на послугу з централізованого постачання холодної води 6,04 грн за 1 куб. м, а  на послугу з централізованого водовідведення - 4,45 грн за 1 куб. м. РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» відповідно – 7,22 грн за 1 куб. м та 6,19 грн за 1 куб. м.

Читайте також: Львів’яни платитимуть за газ по-новому: 6 фактів про зміни

Зараз львів’яни оплачують послуги централізованого постачання холодної води за тарифом 5,05 грн за 1 куб.м, а водовідведення – 3,8 грн за 1 куб. м. Мешканці Рівного відповідно 6,2 грн за 1 куб. м та 5,4 грн за 1 куб. м. З повним переліком підприємств можна ознайомитись тут.

Раніше Кабмін підтримав законопроект щодо введення стимулюючого тарифоутворення у сферах тепло- та водопостачання. Документ був запропонований Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!