З 1 січня в українських аеропортах не оформлятимуть візи для іноземців

2215 0
Громадяни інших країн матимуть подбати про електронні візи в України.
Фото: lb.ua, sklo.kiev.ua, unian.ua, portal.lviv.ua

Фото: lb.ua, sklo.kiev.ua, unian.ua, portal.lviv.ua

Державний секретар МЗС Андрій Заяць повідомив, що з 1 січня припиняється оформлення віз в міжнародних аеропортах України і розширюється функціонал електронної візи. Про це пише Lb.ua.

«Розширюється, по-перше, за рахунок збільшення кількості держав, громадяни яких матимуть можливість оформити електронну візу. Наприклад, громадяни Китайської Народної Республіки, які в аеропортах і в посольствах за 11 місяців цього року отримали майже 28 тис. віз для в’їзду в Україну», – каже Андрій Заяць.

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз у 2018 році. Перелік країн

Також, за його словами, розширюється перелік підстав для видання електронної візи: зараз підставою є лише туристична або ділова поїздка. З 1 січня підставами будуть лікування, приватні поїздки для відвідування родичів, журналістська діяльність.

Читайте також: Порозумітись із дружиною: як іноземці вчать українську у Львові

«Отже, електронними візами ми перекриваємо практично всі не імміграційні типи поїздок», – додає урядовець.

Електронну візу для іноземців запровадили на початку квітня 2018 року. Станом на зараз іноземці оформили 6 тис. таких віз. Документ роздруковується на звичайному папері А4 з QR-кодом, що Держприкордонслужба України потім зчитує.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!