Політична реклама

З 1 січня закордонні паспорти подешевшають вдвічі

967 0
Біометричні паспорти, які планують почати видавати в Україні з 1 січня 2015 року, будуть майже вдвічі дешевшими від закордонних паспортів, які видають зараз.
Фото: provse.te.ua

Фото: provse.te.ua

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, пише 5 канал.

«Наскільки доповідали на засіданні уряду представники Національного банку, ціна буде дешевшою на 40-50%. Це майже вдвічі... ніж звичайні, які сьогодні видають за старими бланками», – сказав Петренко.

Він зауважив, що біометричні паспорти також будуть отримувати у центрах з надання адмінпослуг. «Це принципова позиція», – зазначив міністр.

Згідно з постановою уряду, біометричні паспорти будуть виготовляти на держпідприємстві «Поліграфкомбінат «Україна».

«Усі приватні компанії, приватні посередники при виготовленні біометричних паспортів усунені. Поліграфкомбінат «Україна» уже зараз налаштовує відповідні свої потужності на виготовлення паспортів за більш дешевою ціною», – пояснив Петренко.

Він додав, що в Україні діють близько 50 центрів по наданню адмінпослуг.

Нагадаємо, Кабмін постановив розпочати виготовлення, оформлення й видачу біометричних закордонних паспортів із 1 січня 2015 року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!