З 2020 року рання діагностика онкології на Львівщині охопить більше видів раку

2587 0
Онкопревенція є в пріоритеті НСЗУ.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Сьогодні на Львівщині діє програма онкопревенції, що спрямована на ранню діагностику раку шийки матки та раку молочних залоз у жінок. З наступного року, з початком наступного етапу медреформи, рання діагностика пошириться на інші види раку.

Читайте також: Мода може вберегти від раку. Де на Львівщині найчастіше хворіють і що нового в лікуванні

Про це у відкритому інтерв’ю Tvoemisto.tv у межах проєкту «Наші реформи без ілюзій» розповіла очільниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

«Є дуже добра новина. Всі програми скринінгу онкології є в пріоритеті пакету НСЗУ. Зараз на Львівщині діє програма онкопревенції, що охоплює дві нозології – рак шийки матки і рак молочних залоз. Тепер НСЗУ приділятиме цьому увагу. Онкопревенція стосуватиметься і колоректального раку, і раку шлунку, і всіх інших візуальних форм раку», – каже Ірина Микичак.

Рання діагностика раку фінансуватиметься НСЗУ в пріоритеті, за високим коефіцієнтом, додає вона.

«Це стимулюватиме нас, медиків, краще виявляти ці захворювання», – говорить Ірина Микичак.

Читайте також: Безкоштовне видалення грижі та лікування інсульту. Як зміниться спеціалізована допомога у 2020 році

Наразі до програми онкопревенції на Львівщині залучені скринінгові центри, де можна зробити УЗД молочних залоз або мамографію, а також аналізи для виявлення раку шийки матки. Усі ці центри працюватимуть і надалі, каже Ірина Микичак. Так само інші медзаклади, що придбають обладнання для проведення ендоскопії, будуть в пріоритеті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!