Політична реклама

З 6 грудня в Україні стає чинним закон про біометричні паспорти

977 0
Підписаний Президентом України Віктором Януковичем закон про біометричні паспорти оприлюднено в офіційному виданні Верховної Ради, він набуде чинності з 6 грудня.

Як повідомлялося, Рада 2 жовтня ухвалила закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». 19 листопада Президент повернув закон до парламенту зі своїми пропозиціями. 20 листопада парламент прийняв закон у новій редакції з пропозиціями глави держави, - про це інформує "ЗІК".

Згідно з документом, паспорт буде містити вмонтований чіп з біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців і інформацію про громадянина. За бажанням в біометричний паспорт може бути включена додаткова інформація. У той же час інформація біометричних паспортів вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру – це електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки, використання інформації про громадянина держави. Також, відповідно до закону, така інформація є конфіденційною, а її нерозголошення гарантується державою.

Кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов’язаний отримати біометричний паспорт. Оформлення біометричного паспорта для всіх осіб, починаючи з народження (замінивши тим самим свідоцтво про народження), оновлюється кожні 10 років.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!