З «Азовсталі» евакуювали понад 260 військових

2517 0
Вивезених українських військових планують повернути на підконтрольну нам територію через процедуру обміну.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Понад 260 українських військовослужбовців евакуювали із заблокованої території заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Читайте також: «Азов» виконав завдання і хоче зберегти життя підлеглим, – командир полку

За її словами, до медичного закладу в Новоазовську перевезли 53 тяжко поранених бійця, ще 211 людей через гуманітарний коридор відправили до Оленівки. Обидва міста перебувають під контролем самопроголошеної влади невизнаної «ДНР».

«Для подальшого повернення їх додому буде проведено процедуру обміну», – сказала Ганна Маляр.

Щодо оборонців, які все ще залишаються на території «Азовсталь», то спільними зусиллями ГУР Міноборони, ЗСУ, Національної Гвардії, Прикордонної служби проводяться заходи з порятунку.

Ганна Маляр зазначила, що завдяки оборонцям Маріуполя Україна отримала критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів.

Читайте також: «У повній антисанітарії та з відкритими ранами». Полк «Азов» показав фото поранених захисників

Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. Але, на жаль, не маємо можливості деблокувати «Азовсталь» військовим шляхом.

«Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу – зберегти життя оборонців Маріуполя», – каже вона.

Нагадаємо, що з «Азовсталі» виїхали близько десятка автобусів, які, очевидно, перевозили українських бійців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!