Після безвізу: вільно подорожувати в ЄС зможуть лише власники біометричних паспортів

13831 0
Після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Безвізовий режим дозволить власникам біометричних паспортів їхати до Європи без попереднього походу в консульство. Про це під час прес-конференції повідомив колишній Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Мазур. За його словами, не всі одразу перейдуть на біометричні паспорти, тому візові центри активно працюватимуть й після прийняття безвізового режиму України та ЄС.

Читайте також: Консульство Польщі у Львові змінило правила запису на отримання шенгенської візи

«Ми будемо раді, якщо ЄС проголосує за «безвіз» з Україною. Але потрібно зауважити, що в цьому випадку вільно пересуватися Європою зможуть лише власники біометричних паспортів. Хто матиме паперовий паспорт, буде змушений попередньо пройти необхідні процедури у консульстві або у візовому центрі», – пояснив Вєслав Мазур.

Читайте також: Де у Львові можна оформити біометричні документи: локації, вартість, перелік документів

Нагадаємо, 9-го березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Питання про затвердження лібералізації візового режиму для України винесуть на голосування в Європарламенті 3-6 квітня

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!