Із бюджету Львова скерували десятки мільйонів на підтримку фронту

1318 0
За перший квартал 2022 року доходи загального фонду бюджету Львова виконали на 103%, утім бюджет розвитку не виконується.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що на підтримку фронту з міського бюджету Львова уже виділили декілька десятків мільйонів гривень. Про це він заявив у коментарі Тvoemisto.tv.

«На підтримку військових на фронті Львів скерував десятки мільйонів гривень. Але ця сума є закритою інформацією, ми не маємо права її оприлюднювати. Є указ президента. Ми даємо відповідь лише на ті запити, які вважаємо безпечними, інформацію, яка може зашкодити, ми не оприлюднюємо», – каже він.

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

Нагадаємо, що за перший квартал 2022 року доходи загального фонду бюджету Львова виконали на 103%, понад планом надійшло 70,2 мільйонів гривень. А за березень – на 100,5%. Утім бюджет розвитку, у якому закладені витрати на нові реконструкції, будівництва та фінансування багатьох програм, виконаний лише на 30,3%.

Додамо, що зі слів голови бюджетної комісії ЛМР Наталії Шелестак, в умовах війни місто мало б розпоряджатися коштами за рішенням виконкому після розгляду бюджетної комісії, водночас на розгляд комісії виділення коштів востаннє виносили 26 лютого, депутати погоджували виділення грошей на генератори лікарням, «Львівводоканалу», а також мінімальні витрати на територіальну оборону – орієнтовно 2,5 млн грн.

Вікторія Савіцька

Дар'я Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!