З чим пов’язані часті повітряні тривоги та як зміниться площа Міцкевича у Львові. Підсумки доби

1086 0
Нині 15 березня та 385 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: LvivNews

Фото: LvivNews

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав чотири рази. Перший раз 13:02, відбій – 13:33, Другий – 14:32, відбій – о 14:57, Третій – 16:29, відбій – 16:54 та четвертий – о 19 22, відбій – о 20:08.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язані часті повітряні тривоги. Зокрема, з активністю тактичної авіації, небезпекою застосування балістичних ракет та зльотом МіГів-31.

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона на Бахмутському напрямку. «Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста», – йдеться в повідомленні ОП. На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів ЗСУ.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили понад 90 його атак на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів, 3 – по місцях розгортання його ЗРК та ще 3 – по інших важливих об’єктах. Також уражено 3 пункти управління підрозділами армії РФ та розгорнуту позицію ППО.

Читайте також: «Я міг залишатися дома, але я тут», – викладач УКУ, який пішов на фронт. Із 2017 року року в Україні 14 березня відзначають день українського добровольця. Сьогодні, коли майже весь народ перетворився на добровольців, це свято набуло ще більшого значення.

Та: Дівчина загиблого Да Вінчі віддала президенту особистий бойовий шеврон загиблого Героя України. Зеленський вручив нагороди військовим і рідним полеглих захисників у День добровольця.

Акцент дня: Як зміниться площа Міцкевича у Львові та хто за це заплатить. У Львові планують реконструювати площу Міцкевича, ліквідувавши ділянку для руху транспорту. Натомість одну смугу перенесуть як додаткову перед пам’ятником. Замість неї, де зараз автостоянка та смітники, хочуть облаштувати пішохідну зону. Tvoemisto.tv дізналося, чи не ускладнить це рух, хто будуватиме паркінг під землею та чи підземна річка Полтва – не перешкода.

«Основна концепція цього проєкту полягає у тому, що сьогодні на площі Міцкевича є пам’ятник, до якого немає доступу. Коли туристи хочуть дістатися до нього, то змушені перебігати дорогу з небезпекою потрапити під колеса автомобіля, каже у коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев».

Читайте також: «Рік переконували». Як парафія на Львівщині відмовилась від штучних квітів. У Львові почастішали заклики не приносити штучні квіти та вінки на похорони, натомість заощаджені з цього кошти переказувати на потреби Збройних Сил України. Священник храму Преподобної Параскевії УГКЦ на Львівщині, отець Олег Здреник розповідає, як давно там відмовилися від штучних квітів та вінків із підписаними, стрічками і чому громада вирішила прийняти таке рішення.

Ключові події:

1. На Майдані проведуть мирну акцію через незгоду з іменем Чайковського у назві Музакадемії. Через незгоду із керівництвом, із закладу почали звільнятися викладачі.

Читайте також: Київські старшокласники вважають, що українська мова має бути єдиною державною. 22% опитаних дітей – внутрішньо переміщені особи;

2. Київ не отримає $36 мільйонів від Світового банку на продовження швидкісного трамваю в центр. Причина. В об’єднанні «Пасажири Києва» називають причиною цьому бездіяльність міської влади Києва, яка не спромоглася розпочати всі необхідні для цього процеси.

На цю ж тему: Київ цього місяця отримає вагони метро від Варшави. Перед відправкою до України з польських вагонів демонтують різне обладнання, яке не використовують в київському метро. Планують перевезти приблизно 10 поїздів;

3. Суд залишив без змін запобіжний захід Інні Іваночко, підозрюваній у державній зраді. З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ».

Читайте також: У Львові майже з усіх пам’яток культурної спадщини усунули радянський напис. Загалом у місті повинні «декомунізувати» ще 10 охоронних дощок;

4. Закордонні паспорти громадян України не анульовуватимуть через зміни правил транслітерації. Близько 34 тисяч громадян України мають закордонні паспорти з різною транслітерацією.

Читайте також: Редиска «Азовсталь» та кабачок «Розвідник». Виробник «Насіння Перемоги» вибачився за хайп та передав гроші United24. «Бог свідок цими назвами ми хотіли підкреслити героїчність вчинків і вже точно не хотіли завдати комусь болю або паплюжити пам’ять Героїв», – заявив засновник торгової марки Петро Таращенко;

5. У центрі Львова планують висадити понад дві сотні «кліматичних» дерев. Зокрема, на проспектах Свободи та Шевченка, вулицях Шухевича, Коперника, Винниченка, Городоцькій, Франка. Перші дерева планують з’являться до середини квітня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!