Львів’яни офіційно платитимуть стоматологам

5208 0
Ініціативу про переведення частини стоматологічних клінік на госпрозрахунок, яку не підтримали у 2011 році, вчора погодили депутати Львівської міської рад. Таким чином, із першого липня 2015 року у комунальних міських стоматологічних поліклініках Львова створять госпрозрахункові відділення з надання терапевтичної та хірургічної стоматологічної допомоги дорослому населенню у межах штатних розписів.

Як пояснив Tvoemisto.tv начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, для львів’ян ці зміни будуть леть відчутними: «Для львів’ян, фактично, нічого не зміниться. Вони будуть платити по прейскуранту. А от стоматологи будуть заробляти залежно від того, скільки пацієнтів обрали саме їх послуги. Ми запропонували перевести на госпрозрахунок тільки частину стоматологічних клінік: 60% залишити на бюджеті, 40% - перевести на госпрозрахунок. З одного боку це допоможе легалізувати фінансові стосунки між стоматологом і пацієнтом, а з іншого – зменшити навантаження на бюджет міста. І львів’яни зможуть самі обирати, до кого звертатись».

Як пояснив Володимир Зуб, бюджетне фінансування залишиться для обслуговування дитячої стоматології та пільгового контингенту. За рахунок переведення частини стоматологічних клінік на госпрозрахунок у 2015 році вдасться зекономити 4,5 мільйони бюджетних коштів, які підуть на підтримку дитячої стоматології та реанімаційних відділень Львова, які зараз відчувають потребу в додатковому фінансуванні.

Право вирішувати, хто зі стоматологів перейде на госпрозрахунок, депутати вирішили залишити безпосередньо лікувальним закладам. «Лікарські колективи самі повинні вирішити, за якою схемою мають розвиватись надалі» - каже начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!