З львів’янами обговорять, як оформити міський транспорт

3412 0
У середу, 6 серпня, у Львові пройдуть громадські слухання щодо проекту рішення «Про брендування транспортних засобів громадського транспорту та місця розміщення реклами на рухомому складі». Проект документу покликаний вирішити питання хаотичного та дисгармонійного розміщення реклами на транспорті та уніфікувати рекламу за стилем, кольором, форматом та у визначених місцях на рухомому складі.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Проект рішення (оприлюднений на сайті Львівської міської ради) виконавчого комітету міськради, який буде винесено на обговорення, пропонує брендувати громадський транспорт незалежно від форми власності в єдиному стилі та встановленими кольорами, а інформація та реклама в транспорті розміщувати виключно у визначених місцях та у визначеному форматі.

Всередині транспортних засобів пропонується розміщувати інформацію для пасажирів у двох категоріях місць: куток споживача (позаду робочого місця водія) та інформація для пасажирів (навпроти входів в транспортний засіб, на вікнах з виконанням на прозорій плівці).

Також документ стосуватиметься реклами на громадському транспорті та вимог до неї.

Як писав раніше у себе на LiveJournal львівський активіст Олександр Шутюк, однією з позитивних рис закордонного громадського транспорту є те, що у багатьох містах він має свій характерний стиль пофарбування, спільний для всього рухомого складу чи лише для трамваїв, тролейбусів та автобусів відповідно. Як приклад, Олександр Шутюк називає паризькі автобуси (сірий низ, ультрамариновий верх, біля середина), біло-зелені автобуси в Барселоні, червоно-сірі з білими смугами автобуси в Мадриді, синьо-жовті автобуси в Копенгагені тощо.

«Звісно, з цих правил бувають винятки, але загальний стиль переважно прослідковується... В нас же якогось загальноприйнятого оформлення немає. Є лише відчутне домінування жовтої фарби, яка за замовчуванням використовується українськими виробниками громадського транспорту», – пише Олександр Шутюк.

Коли: середа, 6 серпня, 16:00.

Де: великий сесійний зал Львівської міської ради (каб. 202), Львів,пл. Ринок, 1.

За детальнішою інформацією звертатись у відділ громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, каб. 539, тел.032 297 57 6З).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!