Політична реклама

З липня подорожчають цигарки та алкоголь

1086 0
З 1 липня 2014 року ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищуються на 25%. Відтак, експерти прогнозують подорожчання цих товарів і в роздріб.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Так, на вермути та кріплені вина ставка акцизу збільшується з 2,86 гривень  до 3,58 гривень за літр, вина ігристі – з 4,16 гривень до 5,2 гривень за літр.

Ставка акцизу на спирт, спиртові дистиляти, алкогольні напої підвищується з 56,42 гривень до 70,53 гривень за літр 100% спирту.

Специфічні ставки акцизу на цигарки без фільтра збільшуються з 77,5 до 96,88 гривень за тисячу штук, з фільтром – з 173,2 до 216,5 гривень за тисячу штук.

Ще у квітні, після прийняття відповідного закону, українські горілчані компанії заявили, що хочуть, щоб Кабмін дозволив збільшити мінімальні ціни на "оковиту" на третину.  "Укргорілка" зазначає, що діючий рівень мінімальних цін не відповідає реальному рівню витрат виробників на виробництво алкогольної продукції, оскільки не відображає зростання ставок акцизного податку, цін на енергоносії, спирт, марку акцизного податку, заробітну платню та інші складові алкогольної продукції. Також в "Укргорілці" заявили, що якщо держава не вживатиме заходів, то у 2014 році обсяги легального виробництва алкогольної галузі значно скоротяться. Зокрема, асоціація прогнозує зростання нелегального обігу алкогольної продукції з 40% у 2013 році до 70% у 2014-му, пише ZN.UA.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!