Політична реклама

З липня у Львові почнуть встановлювати обмежувачі руху транспорту

2098 0
Для покращення пішохідного руху в центрі Львова посеред проїжджої частини встановлять 5 боллардів. Розпочнуть роботи на початку липня, а завершити обіцяють до 1 серпня.

Протитаранні та паркувальні болларди – це автоматичні висувні пристрої для обмеження в'їзду, - інформує Zaxid.net. Вони мають стійке покриття, світлову індикацію, звукові сигналізатори, опалюються та можуть керуватись пультом або завдяки спеціальній системі контролю.

Радник міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури Олег Шмід повідомив, що початок робіт зі встановлення боллардів припадає на липень. За цей час необхідно встановити п'ять стовпців – на вул. Беринди та Руській (з обох сторін трамвайної колії) та на вул. Л. Українки. Остання – виявилась суперечливим пунктом. Тому зараз у міській раді обговорюють можливість встановлення п'ятого болларду або на вул. Українки, або на вул. Рогатинців.

У будь-якому випадку, вулиця Українки буде перекритою – чи боллардом, чи велосипедними стійками, - сказав він.

Для керування боллардами планують наймати оператора, який зі спеціальної панелі керування буде зчитувати сигнал про під’їзд трамваю. За словами Олега Шміда, це робиться з метою уникнення порушень руху.

Крім того, у базу даних будуть внесені номери автомобілів мешканців пішохідної зони площі Ринок, для того, щоб розробити систему швидкого проїзду в ареал. Для того, щоб швидко пропускати через болларди спеціальний транспорт – машини швидкої допомоги, пожежні тощо – також розробляється система.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!