Політична реклама

З листопада в Україні запрацює єдиний реєстр досудових розслідувань

1656 0
17 серпня у Генпрокуратурі України презентували пробну версію єдиного реєстру досудових розслідувань. Його запровадять у листопаді - із набуттям чинності нового Кримінально-процесуального кодексу.

Доступ до реєстру матимуть слідчі, прокурори та керівники служб. Цей програмний продукт має наблизити кримінальну юстицію до міжнародних стандартів. Допомогу в підготовці проекту надали представники Мін'юсту США. З введенням у дію реєстру приховати злочини стане неможливо. Слідчий повинен буде протягом доби після подачі заяви про злочин внести дані в єдину базу та розпочати слідство.

"Усе це робиться не для правоохоронців. Реєстр призначений насамперед для того, щоб пересічний громадянин не ходив за прокурором чи слідчим, слізно просячи їх допомоги та захисту від злочину. Запровадження автоматизованого обліку кримінальних правопорушень стане запорукою прозорості та демократичності у повідомленні про злочини, у першу чергу тих, які надійдуть від громадян" - зазначив Віктор Пшонка, Генеральний прокурор України.

Джерело: Перший національний 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!