Політична реклама

З лютого сигарети можуть подорожчати на 2-3 гривні

1546 0
Сьогодні мінімальні ціни на сигарети не регулюються на державному рівні, депутати хочуть це виправити.

У Верховній Раді планують ввести мінімальні роздрібні ціни на сигарети з 1 лютого 2014 р, пише Високий Замок. Пачка сигарет з фільтром повинна буде коштувати не менше 11 грн, а без фільтра - близько 5 грн.

Сьогодні мінімальні ціни на сигарети не регулюються на державному рівні, найдешевша пачка сигарет з фільтром коштує 8-9 грн, без фільтру - 3,5-4 грн. Рітейлерів, які продають сигарети за ціною нижче мінімальної пропонують штрафувати на суму, що становить 100% вартості тютюнових виробів, наявних у торговця, але не менше 1 тис. грн.

Такі санкції застосовуються до продавців, що реалізують цигарки дорожче встановлених виробниками цін (встановлюються раз на місяць). Мінімальні роздрібні ціни, згідно з документом, планується переглядати раз на рік і підвищувати залежно від зростання ставок акцизного податку.

Але в минулому році нардепи прийняли закон, який підвищив з 1 січня 2013 р. ставки акцизів на сигарети на 6,5 % - до 173,17 грн за тис. штук.

Це призвело до подорожчання сигарет в роздробі на 1-1,5 грн. У разі прийняття законопроекту середньостатистичному українському курцеві доведеться витрачати більше 20 % місячного доходу на тютюнову продукцію, кажуть експерти. В першу чергу відреагують споживачі недорогої продукції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!