З наступного року за ремонтами автодоріг можна буде стежити онлайн

1482 0
За даними міністра інфраструктури, пілотний проект планують запустити до кінця року.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

Володимир Омелян розповів, що цього року проводять оновлення системи CoST, яка проводить моніторинг якості ремонтних робіт на автодорогах України.

"Що з кінця року ми починаємо пілотний варіант, а наступного року вже повноцінний, сподіваюсь, не лише по державних дорогах, а й місцевих, онлайн-моніторинг будівництв. Тобто, будуть встановлені камери. Кожна людина, яка матиме бажання, буде бачити, що конкретно робить техніка на тій чи іншій ділянці і чи взагалі вона там присутня", - розповів Омелян в інтерв’ю 5 каналу.

Читайте також: Новий автобан скоротить подорож від Львова до Одеси майже удвічі

Водночас, за його словами, уся звітність буде надаватися в електронному форматі. "Не можна буде обдурити, дати інші документи чи написати те, чого нема", - зазначив міністр.

Також урядовець нагадав, що в національному масштабі має запрацювати ще одна система контролю - FIDIC, яка перевіряє всі етапи робіт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!