Із наступного року зростуть виплати для дітей-сиріт та батьків-вихователів

2169 0
Фінансування відбуватиметься за програмою Мінсоцполітики.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Із 1 січня 2020 року зростуть виплати дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Розміри державної соціальної допомоги зростуть із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

Читайте також: Яким буде прожитковий мінімум в Україні у 2020 році

Також зросте і розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам: із 70 % прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Окрім того, каже міністерка соціальної політики Юлія Соколовська, виплати фінансуватимуться із бюджетної програми Мінсоцполітики, а не із субвенцій з державного бюджету місцевим, як це є зараз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!