З наступного тижня почнеться другий етап вакцинації від Covid-19

1186 0
З понеділка запрацюють стаціонарні пункти щеплення та почнуть вакцинувати сімейних лікарів.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

З понеділка, 22 березня, в Україні розпочнуть другий етап вакцинації проти Covid-19, зокрема, стартує робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів, повідомив сьогодні у Верховній Раді міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Читайте також: У квітні Україна отримає вакцину проти Сovid-19 від Рfizer

Загалом, станом на сьогодні в Україні вакциновано 92 713 людей. Найближчим часом буде постачання додаткових партій вакцин. Так, 1,5 мільйони доз AstraZeneca (Covishield) очікують на відправлення в Україну від індійського Serum Institute. Зареєстрована в Україні та очікується також вакцина CoronaVac від виробника Sinovac Biotech.

«Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин і визнаним світовим авторитетом у виробництві імунобіологічних препаратів. Вона щорічно виготовляє 300–500 млн доз вакцин високої якості й постачає їх за контрактами в 34 країни світу», – зазначив Максим Степанов.

За його словами, керівництво фонду UNICEF, зустріч із яким відбулася напередодні, запевнило в тому, що до кінця березня – початку квітня в рамках міжнародної ініціативи COVAX Україна отримає партію в 570 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня – ще 1,1 млн доз.

Окрім цього, за попередніми домовленостями очікується постачання вже законтрактованої американської вакцини NovaVax та індійської від Bharat Biotech.

Читайте також: У Львові утворюються довгі черги на ПЛР-тест. У чому причина

«Обидві вакцини на всіх етапах клінічних досліджень показали дуже високі результати. Доведена ефективність NovaVax склала 89,3%, а Covaxin від Bharat Biotech досягла показника в 81%. У такий спосіб наша стратегія, яка направлена на забезпечення вакцинами всіх охочих протягом цього календарного року, вже виконується, а мета – досягнення колективного імунітету в 60% вакцинованих є абсолютно досяжною», – зазначив міністр.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію. 10 березня Львівський обласний центр громадського здоров'я запустив електронну форму для реєстрації публічних осіб на щеплення залишками вакцини від коронавірусу. Також платформа є на сайті департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. Нещодавно Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між щепленнями препаратом CoviShield із 28 днів до 90 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!