Із наступного тижня у Львові стартує електронне зарахування у дитсадки

3827 0
Через воєнний стан піти у садки діти зможуть наприкінці літа або восени.
Фото: 5.ua

Фото: 5.ua

Починаючи з наступного тижня, у Львові розпочнуть електронне зарахування дітей до дитячих садочків. Щоправда, через воєнний стан та невелику кількість відкритих чергових садків у Львові відвідувати дошкільні заклади діти зможуть не раніше початку осені. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Наталія Клочко.

За її словами, із 1 по 10 червня батьки, діти яких будуть зараховані відповідно до електронної реєстрації, отримають sms-повідомлення про зарахування. Після цього упродовж 30 робочих днів батьки повинні подати перелік документів до дитячого садка або увійти у свій електронний кабінет та подати документи онлайн, прикріплюючи туди файли.

Читайте також: Від сьогодні у Львові запрацюють ще понад 30 чергових дитсадків

Серед потрібних документів: заява, заява-згода дотримання карантинних вимог, копія свідоцтва про народження та медична довідка від сімейного лікаря. Останній документ можна принести у перший день відвідування садка дитиною.

У планах – у садочкові групи набрати близько 7 тисяч дітей.

«Наразі садки працюють у черговому режимі – режимі воєнного стану. Цьогоріч такої ситуації із набором дітей, яка була у минулі роки, – не буде. У кожному дошкільному закладі на брамі, дошці оголошень чи вхідних дверях висітиме оголошення про дату та час прийому документів у садки. Постійно батьків до дошкільного закладу не впускатимуть», – каже вона.

Читайте також: Як дітям-переселенцям долучитися до навчання у школах 

Як уточнила завідувачка сектору освіти, оскільки в Україні воєнний стан продовжили, ні в липні, ні в серпні нового набору діток в садки не буде, хіба за наявності вільних місць, тобто, якщо дошкільнят, які підуть до школи, заберуть зі садка швидше, і вони не ходитимуть ціле літо.

«Електронно діти будуть зараховані, але в живу у дитячий садок підуть лише тоді, коли в державі стабілізується ситуація», – додала освітянка.

Нагадаємо, що в області дитячі садки відновили роботу від 23 березня. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків. Із 16 травня відновили роботу 33 чергових закладів дошкільної освіти, перед тим ще низка. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!