Щеплення буде більш масовим. У Львові від Covid-19 почнуть вакцинувати продавців ринків

2263 0
Нова партія AstraZeneca буде виробництва Південної Кореї.
Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Наступного тижня на Львівщину планують доставити понад 21,5 тисяч доз вакцин AstraZeneca виробництва Південної Кореї. Нею відразу почнуть вакцинувати працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, а також продавців продовольчих ринків та супермаркетів. Про це Тvoemisto.tv розповіла головний медик Львова Леся Кобецька.

Читайте також: «Вакцина закінчилася». Чому у Львові від Сovid-19 не вакцинують всіх освітян

Щойно вакцина прибуде в Україну, а це, як зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, буде завтра вранці, її відразу розподілять по регіонах.

«Щойно вакцина до нас надійде, ми негайно розпочнемо вакцинацію. Щеплення буде більш масове. Постараємося охопити найперше тих, хто зазначений у дорожній карті МОЗу. Але розуміємо, що в нас є підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста і без них місто не справиться. Це і працівники комунальних установ – тепло- та електроенергії,  водопостачання, та разом з тим розуміємо, що й працівники супермаркетів та ринків також працюють і безпосередньо контактують із населенням. Відтак, їх також будемо вакцинувати», – каже Леся Кобецька.

Читайте також: МОЗ заборонило проводити вакцинацію публічних осіб залишковими дозами Рfizer

За її словами, AstraZeneca індійського виробництва у нас закінчилася. Наразі в наявності є вакцини CoronaVac і Pfizer, але вони чітко визначені для певних категорій. Ними вакцинують маломобільні групи населення, освітян, які залучені до ЗНО, працівників міграційної служби МВС, тих, хто готується у зону АТО, мешканців Моршина, а також людей, які перебувають або працюють у геріатричних закладах, інтернатах тощо.

Для більш масової вакцинації залучать усі 10 міських мобільних бригад та стаціонарні пункти.

Нагадаємо, станом на вчора, у Львівській області від коронавірусної інфекції провакциновано 38 328 людей, за останню добу 1576 людей. З них – 37 457 вакциною Covishield, 559 – CoronaVac, 312 – Pfizer.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!