Політична реклама

З Нового року півмільйона українських підприємств працюватимуть без перевірок Держтехногенбезпеки

1051 0
Із січня 2012 року 600 тисяч об’єктів господарювання працюватимуть за декларативним принципом - без перевірок з боку інспекторів Державної інспекції техногенної безпеки. Про це під час брифінгу повідомив Голова Держтехногенбезпеки Ернест Улинець. Про це повідомила прес-служба МНС.

«На сьогодні існує близько 170 тисяч об’єктів з високим ступенем ризику. Після переоцінки критеріїв ризику, їхня кількість зменшиться до 70-80 тисяч. Загалом, якщо ми виключаємо з перевірки також об’єкти середнього і низького ступеню ризику, то майже 600 тисяч підприємств не витрачатимуть на це час і спокійно працюватимуть», - сказав Ернест Улинець.

Всі заходи зі спрощення введення підприємницької діяльності у сфері пожежної та техногенної безпеки проводяться у рамках виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада».

Відповідно до законопроекту “Про внесення змін до деяких Законів України щодо вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами Держтехногенбезпеки та суб’єктами господарювання”, будуть скасовані процедури отримання дозволу від органів державного пожежного нагляду на початок робіт.

Таким чином, підприємство буде працювати на підставі подання спеціальної декларації. Планові та позапланові перевірки будуть проводитись лише у суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику та в бюджетних установах. Повно чи частково зупинити роботу підприємства можна буде виключно за рішенням суду та лише у випадку наявності порушень, що створюють загрозу життю або здоров’ю людей.

Окрім того, органи державного пожежного нагляду вже не здійснюватимуть експертизу протипожежного стану приміщень.

Обстеження буде проводитись лише ліцензіатами, які мають дозволи на проведення певного виду робіт.

Також, Ернест Улинць поінформував, що на веб-сайті Держтехногенбезпеки найближчим часом буде розміщено єдиний електроний реєстр суб’єктів господарювання, з якого люди можуть дізнатися, наприклад, про те в кого є ліцензія на певний вид діяльності у сфері пожежної безпеки або яке підприємство задекларувало відповідність об’єкта вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Окремо будуть представлені розділи «Ліцензійна діяльність» та «Звітні відомості», де користувачі зможуть дізнатися про критерії та періодичність проведення планових заходів здійснення державного нагляду суб’єктів господарювання, а також перелік потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!