Політична реклама

З Нового року проїзд у львівських маршрутках може подорожчати до 3 гривень

1348 0
З наступного року проїзд у міських маршрутках може зрости з 2-х до 3-х гривень.

Про це розповів “ВЗ” голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка. Він особисто їздив у Міністерство транспорту та зв’язку, щоб доповісти про наболілі проблеми перевізників Львова та пролобіювати підвищення плати за проїзд.

«Тариф 2 гривні — нерентабельний, економічно необґрунтований, - каже Іван Велійка. - Ми просили управління транспорту Львівської міської ради підвищити до 3-х гривень, але реакції досі немає. Складові тарифу зросли, зокрема мінімальна зарплата, витрати на ремонт машин. Від керівників автотранспортних підприємств  вимагають зарплати, не меншої 1600-1700 гривень».

Обслуговування маршруток — річ не з дешевих. Колесо до маршрутки коштує 1500-1700 гривень, до великогабаритних машин — 2500-4000 гривень. Перевізники нарікають, що через збитковий тариф не можуть виплачувати кредити за новий транспорт або взагалі їздять на старому. Мовляв, якби пасажири платили три гривні, то містом курсували би зручні автобуси єврокласу. Новий низькопідлоговий автобус коштує 160-190 тисяч євро.

Також Іван Велійка сказав “ВЗ”, що більший тариф покращить культуру водіїв. Зараз водії заробляють 1300 гривень на місяць. 

У Львівській мерії засідала робоча група, яка досліджувала тарифне питання. Погодили подорожчання проїзду на 50 копійок, тобто до  2 гривень 50 копійок. Робоча група вимагає покращити якість перевезень.

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що наразі немає підстав для підвищення тарифу. У Львівській міськраді питання найближчим часом не розглядатимуть.

Джерело: Високий Замок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!