Політична реклама

З Нового року стали доступні в Інтернеті всі земельні ділянки у межах України

1537 0
З першого дня нового року громадяни зможуть вільно користуватися публічною кадастровою картою, яка у вільному онлайн-режимі стане доступною для всіх охочих через офіційний веб-сайт Державного агентства земельних ресурсів. Про це повідомляє прес-служба Держземагентства.

В електронних нашаруваннях публічної кадастрової карти міститься величезний обсяг інформації: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Надалі будуть додаватися й інші верстви, - зазначає "Телекритика".

Таким чином, Україна піде шляхом світової практики, коли на базі земельного кадастру будується національна система геопросторових даних. Тобто на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні, лісові ресурси і т.д.

«Україна відкриває для широкого загалу інформацію про всі земельні ділянки - це величезний крок на зустріч цивілізованому суспільству. Досі у нас єдиного кадастру не було, а інформація про землі приховувалася, що породжувало масу зловживань, земельних махінацій і корупцію. Відтепер кадастр публічний - це гарантія і захист прав власності громадян на землю», - зазначив голова Держземагентства Сергій Тимченко.

Також Згідно з цим Порядком територіальними органами земельних ресурсів здійснюватимуться:

- державна реєстрація земельних ділянок;

- надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;

- надання відомостей про об’єкти Державного земельного кадастру (землі в межах державного кордону України, землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць, обмеження у використанні земель).

У 2013 році прийом громадян та юридичних осіб територіальними органами Держземагентства буде здійснюватись з 2 січня у звичному режимі згідно з розпорядком дня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!