Політична реклама

З нового року в Україні створять єдиний державний реєстр нерухомого майна

1510 0
З нового року в Україні буде запроваджено єдиний державний реєстр нерухомого майна, в якому буде зафіксовано речові права на нерухоме майно та їх обтяження.

Реєстрацію здійснюватиме державна реєстраційна служба, а саме – її територіальні відділення на місцях. Реєстри ж іпотеки, заборон, правочинів та податкових застав більше не існуватимуть.

Про це на прес-конференції у четвер сказала перший заступник Голови Укрдержреєстру Інна Завальна.

«Наразі реєстрацію нерухомості яка розташована на земельних ділянках, здійснює БТІ, а реєстрацію прав на самі земельні ділянки здійснюють органи по земельних ресурсах. Що стосується обтяжень, то реєстрацію іпотеки, реєстрацію заборон, реєстрацію правочинів та реєстрацію податкових застав здійснюють нотаріуси. Таким чином ми бачимо розрізнені фрагменти існуючої системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Тому, був прийнятий відповідний закон і 1 січня 2013 року реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень буде здійснювати державна реєстраційна служба, а саме її територіальні відділення на місцях.

З цією метою буде запроваджено державний реєстр речових прав на нерухоме майно в якому власне вся інформація про права власності на земельні ділянки та про права власності на нерухомість, яка розташована на земельних ділянках, і їх речові права буде зосереджена в єдиному реєстрі. Реєстри які я перерахувала до цього припинять своє існування», – повідомила Інна Завальна.

Джерело: ЗІК

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!