Політична реклама

З Нового року відмінять податок на продаж автівок

1478 0
З Нового року спрощується процедура відчуження і реєстрації транспортного засобу.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів» від 2 жовтня 2012 року «дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню», про це пише видання "Вголос".

Якщо ж упродовж року ви продаєте два та більше транспортні засоби (рухоме майно), то з отриманої суми доведеться сплатити 5 відсотків податку її вартості (саме стільки сплачується нині при відчуженні транспортного засобу.

Вже з 4 грудня цього року при відчуженні транспортних засобів дітям або одному із подружжя ставка податку становитиме всього один неоподаткований мінімум (17 грн) замість 1 відсотка вартості рухомого майна.

Якщо ж продасте авто чи мотоцикл після 4-го грудня іншим особам, то доведеться сплатити 5-ть неоподаткованих мінімумів від вартості транспортного засобу – 85 грн. (замість тих же 5-и відсотків від вартості транспортного засобу). Але краще все ж таки дочекатися 2013 року і продати авто чи мотоцикл або мопед без сплати податків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!