Із новим 4716-м. Фоторепортаж із китайського Нового року у Львові

2443 0
До 18 лютого на львівських вулицях відзначатимуть настання року жовтого собаки.

Хода вогняних драконів, лазерне шоу, виступи акторів та ярмарок традиційних китайських страв. У Львові з 15 по 18 лютого святкують китайський Новий рік. Площа Ринок перетворилась на китайський квартал із яскравими ліхтариками, а на площі перед оперним театром встановили символ 4716 року за китайським календарем – жовтого собаку. У східній культурі ця тварина вважається другом та союзником людини, тож рік повинен бути щасливим та мирним.

Львів’ян та гостей міста із святом привітав голова Міжнародної громадської організації «Ланьхва» Юрій Котик. Його організація проводить святкування китайського Нового року у Львові вже всьоме. За його словами, у наступні кілька днів буде багато цікавого – хода драконів, майстер класи кунг-фу, традиційне китайське чаювання та встановлення всеукраїнського рекорду на найбільший ієрогліф, яке відбудеться на площі перед львівською оперою.

На цій площі розташувався і символ року – дерев’яний собака, пофарбований у золотистий та червоний кольори. Художник Богдан Мандзій каже, що обрав дерево, оскільки це натуральний матеріал, який асоціюється з теплом та гармонією. А червоний і золотий кольори – це символи єдності України та Китаю.

На новорічному ярмарку можна скуштувати традиційні страви східної кухні, зокрема пельмені – джаодзи. Такі пельмені готують у Китаї півтора тисячоліття, їх обов’язково їдять на Новий рік. Окрім пельменів, обов’язковими стравами є риба, креветки та різні овочі. У Китаї Новий рік святкують п’ятнадцять днів, у Львові ж святкування триватиме до 18 грудня.

Текст і фото – Катя Москалюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!