З підвалів Азовсталі виїхали автобуси з важкопораненими бійцями, – Reuters

5063 0
Завод «Азовсталь» покинуло близько десяти автобусів з українськими захисниками.
Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

З території заводу «Азовсталь» у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, завод покинуло близько десяти автобусів з українськими захисниками. Скільки людей було на борту встановити не вдалося. За оцінками, на території величезного заводу перебуває близько 600 бійців, у тому числі десятки поранених.

Читайте також: «У повній антисанітарії та з відкритими ранами». Полк «Азов» показав фото поранених захисників

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла про переговори з порятунку поранених захисників Маріуполя. За її словами, в якості першого кроку, запропонували росіянам такий обмін: вивозять наших важкопоранених хлопців з Азовсталі по гуманітарному коридору, водночас віддають полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених.

Нагадаємо, що у своєму відеозверненні комбат «Азову» Денис Прокопенко заявив про виконання наказу вищого військового командування України задля збереження життів. Мовляв, захисники Маріуполя на південному сході протрималися 82 дні, вигравши час для решти України для боротьби з російськими окупантами та забезпечивши західне озброєння, необхідне для протистояння нападу Росії.

Читайте також: «Азов» виконав завдання і хоче зберегти життя підлеглим, – командир полку

Українські Telegram-канали повідомляють, що це було не здавання в полон, як це подавали ЗМІ РФ. Це був обмін тяжкопоранених українських військових на російських військовополонених. Рішення приймалося на найвищому рівні.

Наразі офіційної інформації про евакуації військових з «Азовсталі» немає.

Нагадаємо, що 6 травня під час евакуації цивільних громадян із Азовсталі від російських обстрілів загинули три українські захисники, ще шестеро отримали поранення, росіяни не дотримали слова про припинення вогню. У той день з маріупольського заводу «Азовсталь» евакуювали 50 жінок, дітей та людей похилого віку. Раніше повідомляли про те, що українська сторона пропонує росії обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на «Азовсталі», на полонених російських військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!