Наступного тижня у Львові відкриють ще 25 чергових дитсадків

1348 0
Зараз у Львові майже усі дошкільні заклади вже вивільнені від внутрішньо переміщених осіб. Частину переселяють, а решта – виїжджає за кордон.

У Львові на початку червня планують відкрити ще 25 дошкільних закладів у режимі чергових груп, при тому, що станом на сьогодні працює 83 садки зі 120 у місті. Оскільки ці групи – чергові, то можливість відвідувати їх є лише у трьох тисяч дітей із 24 тисяч зарахованих. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Наталія Клочко.

«Ті садки, які відкриті у місті, мають обладнані укриття та працюють лише у режимі чергових груп. Це означає, що не всі діти мають змогу їх відвідувати. Наприклад, якщо раніше у дошкільний заклад ходили по 200-300 дітей, то тепер 12 дітей на одну групу. При тому, що із розрахунком на одного дорослого вихователя чи помічника – двоє дошкільнят», – каже Наталія Клочко.

Читайте також: Із наступного тижня у Львові стартує електронне зарахування у дитсадки

Графік роботи садків у Львові – різний: є такі, що працюють упродовж 9 годин, 10,5 та 12-ти. За словами освітянки, станом на початок цього тижня у садки ходить близько 3 тисях дітей зі 24-х  тисяч зарахованих. Із них 150 дітей – з числа внутрішньо переміщених осіб.

«Найперше відкриваємо ті садки, які найбільш затребувані – наприклад, є звернення від батьків, що вони працють і не мають куди подіти дітей. Отож, пріоритет надають вихованцям, обоє батьків яких працюють. Якщо є вільні місця, то беруть і тих, у кого в сім’ї працює один з батьків», – пояснює вона.

Зараз у Львові майже усі дошкільні заклади вже вивільнені від внутрішньо переміщених осіб. Частину переселяють, а решта – виїжджає за кордон.

Читайте також: Як дітям-переселенцям долучитися до навчання у школах 

«На початок цього тижня люди поселені лише у чотирьох дитячих дошкільних закладів. Але до 1 червня планують вивільнити ще один садок», – додала співрозмовниця.

Нагадаємо, що в області дитячі садки відновили роботу від 23 березня. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків. Із 16 травня відновили роботу 33 чергових закладів дошкільної освіти, перед тим ще низка.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!